• Copiapoa cinerea, Chile 2008, Ing. Pavel Franc
  • Chile 2008, Ing. Pavel Franc
  • Chile 2008, Ing. Pavel Franc

Výstava 2022

Jubilejní 60. výstava


Již popatnácté uspořádal od 11. do 19. června 2022 Klub pěstitelů kaktusů a sukulentů Roudnice nad Labem z. s. přehlídku nejzajímavějších výpěstků svých členů ve skleníku zámecké zahrady v Libochovicích.

Tento rok z důvodu probíhající rekonstrukce hlavního skleníku probíhala výstava ve skleníku částečně obydlenéém tropickými rostlinami. Návštěvníci si tak mohli prohlédnout ne jen naše sukulentní rostliny, ale i jinak nepřístupné prostory s flórou navazující až pralesní atmosféru.

Děkujeme všem, kteří se přišli podívat na naši 60. výstavu kaktusů a sukulentů do krásného areálu zámecké zahrady v Libochovicích. Doufáme, že i prodej rostlin byl pro mnohé uspokojující a třeba i pomohl začínajícím či pokročilým kaktusářům rozšiřit své sbírky.

O klubu

Roudnický klub pěstitelů kaktusů a sukulentů funguje nepřetržitě již od roku 1958. Za tuto dobu vyrostlo v našich řadách mnoho pěstitelů, kterým pod rukama vykvete snad vše a kteří ochotně předávají své cenné rady a zkušenosti dále. Svou vášeň pro veškerou sukulentní flóru probíráme na pravidelných schůzích, podnikáme zájezdy a navštěvujeme sbírky ostatních pěstielů. Každoročně pořádáme přehlídku nejzajímavějších výpěstků svých členů ve skleníku zámecké zahrady v Libochovicích.

Barvy ve skleníku (JBo)

Scr_verticilacantha_v_aureiflora_SE112__-3.jpg